Ga terug
+ servings
Shakshuka met rode rijst en champignons uit het kookboek Eten als de beste van Hugh Fearnley-Whittingstall
Shakshuka met rode rijst en champignons
Gezond en anders dan anders is dit rijstgerecht met champignons en amandelen. Vegetarisch eenpansgerecht uit het kookboek Eten als de beste.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 55 minuten

Equipment

  • grote braadslede 25 x 35 cm

Ingrediënten
  

  • 150 gram rode volkoren rijst
  • 500 gram kastanje champignons in vieren
  • 1 ui in grove stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 kleine ingemaakte citroenen schil in stukjes gesneden
  • 250 gram spinazie
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 eieren
  • handvol ongebrande amandelen grof gehakt
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Breng 500 ml water aan de kook. Kook de rode rijst in ca. 15 minuten gaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Verwarm de oven op 170 °C. Leg de champignons en stukken ui in de braadslede. Roer er 2 eetlepels olie, zout en peper door heen. Bak ca. 30 minuten in de oven, schep tussentijds een of twee keer om. Haal de braadslede uit de oven. Roer erdoor: knoflook, stukjes ingemaakte citroenschil en spinazie. Zet terug in de oven en bak nog ca. 7 minuten tot de spinazie is geslonken.
  • Roer de gekookte rijst door de gebakken groenten. Schep er dotjes crème fraîche op marmer deze er een beetje door. Maak vier ondiepe kuiltjes in de groenten en breek de eieren daarin. Bestrooi met flink wat peper en verdeel de amandelen over de groenten, tussen de eieren door. Zet de braadslede opnieuw in de oven en bak nog 10 minuten tot het eiwit is gestold, maar de dooiers nog vloeibaar zijn. Direct serveren.

Voedingswaarde

Calorieën: 384kcal | koolhydraten: 50g | eiwit: 18g | vet: 15g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 164mg | vezels: 7g | suiker: 6g | vitamine C: 49mg