Snijd de rabarber in stukjes van 1 à 2 cm, doe ze in een kom en hussel met 2 eetlepels suiker. Zet apart.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe in de keukenmachine: zachte boter, rest van de suiker en amandelspijs. Meng tot een gladde massa. Doe de eieren er een voor een bij en meng verder tot een glad beslag. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng erdoor.
Strooi nog 2 extra eetlepels suiker in de ingevette springvorm en schud de vorm zodat overal een laagje suiker blijft plakken. (Daardoor komt de taart makkelijker los en krijgt hij een mooie gekaramelliseerde korst.) Schep het taartbeslag in de vorm.
Spreid de stukjes rabarber uit op het beslag en druk er eventueel een paar stukjes in. Haar de tijmblaadjes van de takjes en strooi ze over de taart. Zet de taart in de oven en bak in ca. 45 minuten gaar en goudbruin.
Neem de taart uit de oven, laat hem een beetje afkoelen en serveer met de slagroom (Ook lekker met Griekse yoghurt of roomijs.)
Notities
Je kunt deze taart heel goed dagen van tevoren maken, want hij blijft behoorlijk lang smeuïg en vers.