Ga terug
+ servings
Gevuld Turks brood met spinazie vegetarisch
Gevuld Turks brood; snel vegetarisch
Lekker knapperig brood gevuld met een vegetarische tajine-vulling van spinazie, doperwten en feta. Hazelnoten geven extra smaak en bite.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 Turks brood
  • 4 eetlepels hazelnoten grof gehakt
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 750 gram verse spinazie
  • zout en versgemalen
  • zwarte peper
  • 200 gram doperwten diepvries
  • 300 gram feta of geitenkaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een dakje van het Turks brood en hol het brood uit. Schep de hazelnoten om met de honing.
  • Verhit de olijfolie in een diepe wokpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg de spinazie toe en schep om tot de spinazie is geslonken. Je kunt niet alle spinazie in één keer toevoegen, daar is de pan vaak niet groot genoeg voor, dus doe er steeds een handje bij zodra er weer ruimte in de pan is.
  • Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht er goed uit. Als je dit niet goed doet, wordt het brood straks soppig. Schep de spinazie in een kom om met de doperwten en feta (of geitenkaas).
  • Vul het Turks brood met het spinazie-kaasmengsel. Bestrooi met de honinghazelnoten en rooster het brood 8-10 minuten op een rooster in de oven.

Voedingswaarde

Calorieën: 396kcal | koolhydraten: 35g | eiwit: 22g | vet: 20g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 69mg | vezels: 8g | suiker: 9g | vitamine C: 75mg