Ga terug
+ servings
Clafoutis met voorjaarsgroenten
Hartige taart met voorjaarsgroenten 
Deze hartige taart wordt gemaakt als een Franse clafoutis. Maar dan gevuld met voorjaarsgroenten en spekjes. Heerlijk licht en luchtig.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
oventijd 45 minuten

Equipment

  • quichevorm  24 cm, ingevet

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 3 sjalotjes in partjes
  • 2 tomaten in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij fijngehakt
  • 200 gram groene asperges-tips gehalveerd
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • zout peper
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem gezeefd
  • 2 eetlepels bieslook fijngeknipt
  • 250 ml melk
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes ca. 2 minuten even uit. Voeg toe: sjalotje, tomaten, bleekselderij, courgette, groene asperges en knoflook. Bak ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop met de handmixer de eieren, bloem, bieslook, zout en peper toe door elkaar. Voeg de melk al kloppende toe tot een glad beslag ontstaat. Groentemengsel en kaas over de bodem van de quichevorm verdelen. Beslag erover schenken. Bak in ca. 45 minuten bruin en gaar. Neem uit de oven, laat afkoelen tot lauwwarm. Snijd in 4 punten. Lekker met gebakken krieltjes en kropsla.

Notities

*Je kunt de clafoutis ook in kleine punten snijden en serveren als borrelhapje.

Voedingswaarde

Calorieën: 424kcal | koolhydraten: 36g | eiwit: 21g | vet: 21g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 171mg | vezels: 4g | suiker: 8g | vitamine C: 14mg