Ga terug
+ servings
Rode bietensoep
Kruidige rode bietensoep
Kleurrijke soep van rode bieten, rode linzen en sinaasappel. Geschikt als voor-, lunch- of maaltijdsoep.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 kardamompeultjes licht gekneusd
  • 1 cm verse gember geschild en fijngehakt
  • 1 ui gepeld en in stukjes gelijke gesneden
  • 600 gram rauwe rode bieten geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 600 gram winterpeen geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 2 eetlepels verse koriander fijngesneden
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngesneden
  • 1 sinaasappel geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 100 gram rode linzen schoongespoeld
  • 750 ml groentebouillon
  • zeezout en peper naar smaak

Voor erbij

  • brood
  • feta of Griekse yogurt
  • extra vergine olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de kardamom, gember, ui, bieten, wortel,  peterselie en koriander toe. Fruit 3 à 4 minuten totdat de geuren zich ontwikkelen.
  • Voeg de linzen, sinaasappelstukjes en bouillon toe. Breng aan de kook, zet de vuur daarna laag. Laat de soep ca.  20 à 30 minuten met deksel op de pan zachtjes koken totdat de groente gaar zijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Laat eventjes afkoelen en pureer met de staafmixer tot een dikke en gladde soep. Serveer gloeiend heet of juist andersom, chilled! Heerlijk met vers brood, verkruimelde feta of Griekse yoghurt en nog wat olijfolie en versgemalen peper.

Voedingswaarde

Calorieën: 174kcal | koolhydraten: 36g | eiwit: 7g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | vezels: 12g | suiker: 16g | vitamine C: 25mg