Ga terug
+ servings
Komkommersoep
Komkommersoep die iedereen lekker vindt
Deze komkommersoep is lekker licht en gevuld. Tegelijkertijd licht verteerbaar. Dit vindt iedereen lekker.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten

Equipment

  • kaasschaaf, grove rasp

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 1 kleine prei 150 gram, in ringetjes
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 bouillontabletten
  • ½ theelepel tijm
  • 1 eidooier
  • ½ bekertje crème fraîche à 125 gram
  • zout peper
  • tabasco

Instructies
 

  • Schaaf met een kaasschaaf 12 dunne plakjes van de komkommer. Schil de rest van de komkommer en rasp hem boven een kom fijn.
  • Smelt de boter in een pan. Bak de ui en preiringetjes zachtjes aan. Voeg toe: geraspte komkommer, tomatenpuree, bouillontabletten, tijm en 800 ml water. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.
  • Roer in een kom de eidooier los met de crème fraîche. Voeg ca. 4 eetlepels hete soep toe en roer erdoor. Meng het dooiermengsel door de rest van de soep in de pan. Breng op smaak met zout, peper en enkele druppels tabasco. Verdeel over 4 kommen. Garneer met de plakjes komkommer.

Voedingswaarde

Calorieën: 86kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 2g | vet: 5g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 58mg | vezels: 1g | suiker: 4g | vitamine C: 8mg