- 300 gram biefstuk in grove repen gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- versgemalen zwarte peper
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel rijstazijn
- zout
- 2 sjalotjes fijngesnipperd
- 2 tomaten in stukjes gesneden
- 1 zakje rucola à 40 gram
Maak een marinade van de knoflook, oestersaus, vissaus, de beide sojasauzen, sesamolie, zwarte peper en 1 theelepel suiker. Schep de biefstukreepjes erdoor. Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Los 1 theelepel suiker op in 1 eetlepel lauwwarm water. Roer de rijstazijn, zout en peper erdoor. Schep de sjalotjes erdoor. Zet tot gebruik apart.
Verhit een wok tot zeer warm. Laat als de wok goed heet is een kleine beetje olie erin lopen, zodat alle wanden goed ingevet zijn. Leg dan de biefstukreepjes erin, verdeel over de hele wok, zodat ook de wanden goed bedekt zijn. Niet roeren, maar laat ze liggen op hun kantje ca. 1 minuut. (Je hoort het vlees sizzlen en er komt zo een mooi bruin korstje op die kant.) Draai het vlees om en bak opnieuw ca. ½ - 1 minuut zonder te roeren. Herhaal dit indien nodig tot het vlees mooi medium is gebakken. Voeg de marinade toe en bak even mee.
Verdeel de rucola en tomaatstukjes over 2 borden. Verdeel de sjalotjesdressing erover. Beleg met de gebakken biefstukreepjes en wat van de saus. Serveer met witte rijst.
Calorieën: 234kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 15g | vet: 17g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 53mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 12mg