Ga terug
Hummus van Pixabay
Mijn homemade hummus
Zo maak je een klassieke hummus zonder poespas.

Equipment

  • blender

Ingrediënten
  

  • 1 blik kikkererwten uitgelekt en schoongespoeld
  • 1 teen knoflook
  • 2-3 eetlepels tahini sesampasta
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel komijnzaad
  • snufje zout en peper
  • 50/75 ml water
  • handje fijngesneden peterselie
  • snufje paprikapoeder

Instructies
 

  • Gooi de kikkererwten, de knoflook, tahini, citroensap, olijfolie, komijn, zout en peper allen tezamen in de blender. Pureer tot een zachte pasta. Schenk er water bij totdat het de dikte heeft die u fijn vindt.
  • Serveer met wat fijngesneden peterselie en wat paprikapoeder, of met een scheutje olijfolie en wat losse kikkererwten.

Notities

Bron: recept van allrecipes.nl

Voedingswaarde

Calorieën: 392kcal | koolhydraten: 55g | eiwit: 20g | vet: 12g | verzadigd vet: 1g | vezels: 18g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg