Ga terug
+ servings
Banoffee pie uit het kookboek banaan
Easy banoffee pie
Simpel recept voor een opvallend lekkere taart, gemaakt van banaan, karamel, slagroom en chocolade. Een mix made in heaven!
Aantal 12 punten
Voorbereiding 30 minuten
wachttijd 3 uur

Equipment

  • springvorm ɸ 22cm, ingevet

Ingrediënten
  

Voor de karamel

  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk ca. 400 gram

Voor de bodem

Voor de topping

  • 3 middelgrote overrijpe bananen, in plakjes
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram pure chocolade

Instructies
 

  • Breng voor de karamel een grote pan water aan de kook. Leg hier het blikje gecondenseerde melk in en laat het water ca. 3 uur zachtjes koken. Zorg ervoor dat het blikje goed onder water blijft. Haal het blikje uit het water, en laat afkoelen.
  • Vet intussen de springvorm in met boter. Hak de digestive- en gemberkoekjes fijn in een keukenmachine of verkruimel ze met een deegroller. Doe de koekkruimels in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en vermeng tot de kruimels met een laagje boter zijn bedekt. Overdoen in de springvorm. Druk goed aan op de bodem van de springvorm. Zet ca. 1 uur in de koelkast.
  • Besmeer de koude taartbodem met de karamel uit het blikje. Doe dit met beleid, want de karamel plakt direct aan de bodem. Je moet dit dus voorzichtig uitstrijken. Beleg de karamel met de plakjes banaan.
  • Klop de slagroom met een mixer tot deze dik en luchtig is. Smeer of spuit de room over de bananen. Rasp de chocolade erover.
  • Je kunt de taart ca. 3 dagen in de koelkast bewaren zonder dat deze achteruit gaat in smaak!

Voedingswaarde

Calorieën: 273kcal | koolhydraten: 24g | eiwit: 3g | vet: 19g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 39mg | vezels: 2g | suiker: 9g | vitamine C: 3mg