Ga terug
+ servings
Pittige linzensoep met spinazie
Makkelijke maaltijdsoep met rode linzen en spinazie
Ideale vegan maaltijdsoep, want je hebt alle ingrediënten altijd wel in huis. Kruidig en vol van smaak. Bruin stokbrood met hummus erbij en klaar is Kees.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten
kooktijd 20 minuten
45 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 ½ eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui fijngehakt (280 gram)
  • 3 flinke tenen knoflook fijngehakt (18 gram)
  • zout versgemalen peper
  • 2 theelepels verse gember fijngehakt
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 1 ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel gemalen kardemom
  • 1 blik tomatenstukjes met sap 400 gram
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 150 gram rode linzen gedroogd
  • 2 groentebouillontabletten
  • 150 gram babyspinazie
  • 2 theelepels limoensap

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en snufje zout toe en roer alles door elkaar. Bak het geheel 4 à 5 minuten tot de ui zacht is. Roer de gember erdoor en bak hem 1 minuut mee.
  • Doe intussen in een kommetje: 2 theelepels gemalen kurkuma,1 ½ theelepel gemalen komijn,½ theelepel kaneel en ¼ theelepel gemalen kardemom. Voeg toe aan het uimengsel en bak ca. 1 minuut mee tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg toe: tomatenstukjes met sap, kokosmelk, rode linzen, 850 ml water en bouillontabletten. Roer alles door elkaar.
  • Zet het vuur hoger, breng de soep aan de ook en zet dan meteen lager. Roer de soep goed door en schraap de linzen los die aan de bodem zitten. Laat de soep ca. 20 minuten onafgedekt zachtjes pruttelen tot de linzen zacht zijn en de soep gebonden is.
  • Zet het vuur uit. Voeg de spinazie toe en laat hem even slinken. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.  Lekker met bruin stokbrood met hummus.

Voedingswaarde

Calorieën: 397kcal | koolhydraten: 39g | eiwit: 15g | vet: 23g | verzadigd vet: 19g | vezels: 15g | suiker: 7g | vitamine C: 27mg