Ga terug
+ servings
Pizza Bianco met artisjokken en oesterzwammen
Bloemkool pizza bianca met artisjokkencrème
Goed belegde pizza met groenten (artisjokken, rucola en oesterzwammen). Ei en mozzarella zorgen voor smeuïgheid.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 bloemkool-pizzabodems koeling, Magioni
  • 1 potje gegrilde artisjok op olie uitlekgewicht 105 gram, uitgelekt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout versgemalen peper
  • 40 gram rucola
  • 150 gram oesterzwammen in dunne reepjes
  • 2 mozzarella’s à 125 gram in kleine stukjes
  • 2 eidooiers
  • pimentón gerookt paprikapoeder hot
  • ¼ theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de 2 pizzabodems op een met bakpapier belegde bakplaat (past misschien niet helemaal, maar het is niet erg als een klein randje van de pizza over elkaar ligt). Bak de pizzabodems van bloemkool ca. 2 minuten voor volgens gebruiksaanwijzing.
  • Pureer de artisjokken met de 3 eetlepels olijfolie in een blender tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de pizzabodem uit de oven. Bestrijk de pizzabodems met de artisjokkencrème. Verdeel de helft van de rucola, oesterzwammen en mozzarella erover. Bestrooi met versgemalen peper. Bak de pizza’s in ca. 8 tot 10 minuten. Haal de pizza’s uit de oven. Leg op elke pizza een eidooier en bestrooi die met een vleugje gerookte paprikapoeder, chilivlokken, zout en peper. Zet de pizza’s nog ca. 4 minuten in de oven tot het ei gaar, maar de dooier nog net vloeibaar is. Leg de pizza op een bord en garneer met de rest van de rucola.

Voedingswaarde

Calorieën: 619kcal | koolhydraten: 94g | eiwit: 23g | vet: 17g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 196mg | vezels: 5g | suiker: 4g | vitamine C: 8mg