20aspergeswit of groen (zonder schillen en kontjes natuurlijk)
12dikke landboterhammen
boterop kamertemperatuur
ca. 8 eetlepels Epoisse of vergelijkbare romigesmeltende kaas (ca. 150 gram)
125gramextra belegen kaas in plakken
2bossen raapsteelgrof gesneden (à 150 gram)
Instructies
Verwarm een grote*, liefst zware, grillpan op middelhoog vuur. Leg de asperges erop en dek ze af met een stuk aluminiumfolie. Draai het vuur laag en laat de asperges in 2 à 3 minuten mooi grillen, draai ze dan om en dek weer af. Laat, afhankelijk van de dikte, in nog zo’n 3 minuten beetgaar worden.
Besmeer 8 boterhammen met boter, leg er daarvan 4 met de boterkant naar beneden en besmeer ze met Epoisse. Leg daar boterhammen op met de boterkant naar boven en bak deze tosti’s in een koekenpan aan beide kanten goudbruin. Beleg de laatste, losse boterhammen met belegen kaas en zet die onder de grill tot de kaas smelt en licht bakt.
Verwarm, terwijl alle boterhammen bakken en als de asperges omgedraaid zijn, een koekenpan. Smelt er een klontje boter in en voeg driekwart van de raapstelen toe. Laat ze op middellaag vuur in 2 minuten slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de bovenste boterham van de tosti af, verdeel de helft van de asperges en de helft van zowel de gesmoorde als rauwe raapsteel over de gesmolten kaas. Leg de gebakken kant er weer op en beleg die met de rest van de groenten. Leg de boterham met de gegrilde kaas erbovenop en snijd schuin doormidden.
Notities
* Je kunt de asperges ook in 2 porties grilleren, bewaar de 1e portie dan afgedekt op een bord.