Ga terug
+ servings
Pasta met Gorgonzola en katenspek
Pasta met Gorgonzola en spek
Snelle pasta met ingrediënten uit de voorraadkast. Bovendien in 10 minuten op tafel. Al 30 jaar onze favoriet.
Aantal 3 personen
Kook tijd 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 250 gram gedroogde spaghetti
  • 150 gram katenspek vleeswaren, vacuüm verpakt, in repen gesneden
  • 1 teen knoflook gepeld
  • 150 gram Gorgonzola vacuüm verpakt, in blokken gesneden
  • 1 flesje houdbare koffieroom 125 ml
  • vers gemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Doe intussen de katenspekrepen in een steelpan. Bak ze op matig hoog vuur al omscheppend ca. 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Roer goed door tot de knoflook begint te geuren. Voeg de gorgonzola en koffieroom toe en breng al roerend tegen de kook aan. Blijf roeren tot een samenhangende saus. Breng op smaak met versgemalen peper en serveer met de spaghetti.
    Lekker met een grote schaal gemengde groene sla.

Voedingswaarde

Calorieën: 1015kcal | koolhydraten: 65g | eiwit: 22g | vet: 74g | verzadigd vet: 34g | cholesterol: 107mg | vezels: 3g | suiker: 4g | vitamine C: 1mg