Ga terug
+ servings
Thaise springrolls met gamba's uit het kookboek van De bijbel van de Thaise keuken
Thaise springrolls met gamba's
Thaise springrolls (oftewel Poh Pia Sod): licht, smaakrijk, knapperig en super vers. Erbij een pittige chilisaus. Heerlijk met glas Albariño.
Aantal 8 stuks
Kook tijd 23 minuten

Equipment

  • 8 vellen rijstpapier
  • 1 schone theedoek

Ingrediënten
  

  • 50 gram dunne rijstnoedels vermicelli, gekookt en afgekoeld
  • 1 kleine paksoi in dunne repen gesneden
  • 2 mini komkommers AH in de lengte in repen gesneden
  • 1 kleine gele paprika in dunne repen gesneden
  • 30 gram hand Thai basilicum, munt en koriander fijngehakt
  • 1 kleine rood pepertje schoongemaakt en gehakt
  • 1 limoen gehalveerd
  • 16 cocktailgarnalen

Instructies
 

  • Breng een pan water aan de kook. Kook de rijstnoedels volgens gebruiksaanwijzing. Afspoelen onder koud stromend water. Maak de vulling: meng paksoi, komkommer, paprika, groene kruiden en rode peper door elkaar.
  • Vul een grote bak met lauwwarm water, leg daar 1 vel rijstpapier in en wacht even tot het papier zacht en doorzichtig wordt. Niet te lang want dan gaat het scheuren.
  • Haal het vel uit het water en spreid uit op de theedoek. Leg aan de onderkant op ongeveer 3 cm van de rand als een ‘worstje’ 1/8 van de vulling en bedruppel met wat limoensap. Leg op elk worstje 2 garnalen.
    Loempia vouwen stap 1
  • Klap de zijkanten van het rijstpapier beetje naar binnen en rol het geheel netjes op.
    Loempia vouwen stap 2
  • Herhaal dit nog 7 keer. Serveer de springrolls met de onderstaande dipsaus. Of met zoete chilisaus uit een flesje.
    Loempia vouwen stap 3

Voedingswaarde

Calorieën: 55kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 3g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | vezels: 2g | suiker: 3g | vitamine C: 73mg