Ga terug
+ servings
Botersla met ansjovisdressing uit het kookboek Salad Days van Ajda Mehmet
Botersla met ansjovisdressing
Klassieke eenvoudige salade die overal bijpast.
Aantal 4 personen
Kook tijd 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 banaan sjalotje gepeld en dungesneden
  • ½ klein teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • zeezoutvlokken versgemalen peper
  • 1 zakje botersla à 100 gram
  • 1 rijpe avocado in repen gesneden
  • 1 takje verse dragon alleen de blaadjes

ansjovisdressing

  • 3 ansjovisfilets op olie fijngesneden
  • 2 zongedroogde tomaten fijngehakt
  • 2 eetlepels olie uit potje zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepels kleine kappertjes
  • 8 gram bieslook fijngesneden
  • ½ eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies
 

  • Leg de sjalotten met de knoflook in een kommetje met azijn en een snuf zeezoutvlokken.
  • Maak in een tweede kom de dressing. Klop hiervoor alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Let op met het zout, want de ansjovis is ook al zout, dus misschien is dat niet nodig.
  • Doe de botersla in een grote kom en giet de dressing eroverheen. Giet de sjalotten en knoflook af en voeg ze toe aan de sla. Schep met je handen voorzichtig om, zodat de blaadjes niet kneuzen.
  • Verdeel de botersla over een slaschaal. Leg de plakken avocado erop. Garneer met de blaadjes dragon.

Notities

Serveer je dit als lunch, geef er dan wat knapperig brood en Manchego kaas bij.

Voedingswaarde

Calorieën: 168kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 2g | vet: 15g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 2mg | vezels: 4g | suiker: 4g | vitamine C: 10mg