Ga terug
+ servings
Ceviche van zalm en kokosmelk
Ceviche van zalm met kokosmelk
Super simpel voorgerecht van kraakverse zalm gegaard in een marinade van limoensap, kokosmelk en koriander.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 250 gram kraakverse zalm

marinade

  • 1 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram koriander
  • 1 stengel citroengras
  • sap van 1 limoen = 30 ml
  • 150 ml kokosmelk 18% vet

Instructies
 

  • Snijd de sjalot in fijne ringetjes. Snijd het knoflookteentje en de koriander fijn. Verwijder de buitenste vellen van het citroengras en snijd de bovenste helft eraf (dat is onbruikbaar!). Kneus de stengel door het met de achterkant van een groot mes erop te slaan (zo geeft hij vocht en smaak af). Snijd hem vervolgens in heel dunne plakjes.
  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes van 1 cm. Meng door de marinade. Verdeel over 4 kommetjes of bordjes. Garneer met wat extra koriander. Serveer meteen.

Voedingswaarde

Calorieën: 170kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 13g | vet: 12g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 34mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg