marinade
- 1 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 10 gram koriander
- 1 stengel citroengras
- sap van 1 limoen = 30 ml
- 150 ml kokosmelk 18% vet
Snijd de sjalot in fijne ringetjes. Snijd het knoflookteentje en de koriander fijn. Verwijder de buitenste vellen van het citroengras en snijd de bovenste helft eraf (dat is onbruikbaar!). Kneus de stengel door het met de achterkant van een groot mes erop te slaan (zo geeft hij vocht en smaak af). Snijd hem vervolgens in heel dunne plakjes.
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.
Snijd de zalm in kleine blokjes van 1 cm. Meng door de marinade. Verdeel over 4 kommetjes of bordjes. Garneer met wat extra koriander. Serveer meteen.
Calorieën: 170kcal | koolhydraten: 3g | eiwit: 13g | vet: 12g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 34mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg