- 1 kilogram kipkluifjes
- 100 gram bruine suiker
- snufje grof zeezout
- 2 eetlepels Dyon mosterd
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 250 ml cola blikje of een overschotje uit een fles
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de kipkluifjes ca. 30 minuten op laag vuur. Schep met een schuimspaan het bruine schuim er vanaf.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Giet de kip af, dep ze droog en doe ze in een kleine braadslede of ovenschotel. Bestrooi met bruine suiker en zeezout.
Roer de mosterd, ketchup en een scheut cola door elkaar. Verdeel over de kip. Voeg de rest van de cola toe en zet de kip ca. 45 minuten in de oven tot de kip gaar en de saus iets is ingedikt.
Lekker met witte rijst en wortelsalade.
Calorieën: 440kcal | koolhydraten: 35g | eiwit: 25g | vet: 22g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 104mg | vezels: 1g | suiker: 33g | vitamine C: 2mg