- 8 sneden bruin brood
- 4 eetlepels mayonaise
- 300 gram Stilfser kaas
coleslaw
- 100 gram mayonaise
- 25 ml citroensap ca. 2 eetlepels
- 1 eetlepel grove mosterd
- ¼ theelepel selderijzout
- 1 klein sjalotje fijngesnipperd
- 100 gram Südtiroler speck in piepkleine stukjes
- 1 zakje gesneden witte kool à 300 gram
- ½ zakje wortel julienne à 150 gram
- citroensap
- zout versgemalen peper
Begin met de koolsla. Maak een dressing van de mayonaise, citroensap, mosterd en selderijzout. Meng de sjalotjes, Südtiroler speck, kool en wortel erdoor.
Laat in ca. 30 minuten de smaken op elkaar intrekken. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Besmeer één kant van elke snee bruin brood met mayonaise (ca. ½ eetlepel per boterham). Verwarm een grote koekenpan (zonder olie of boter) tot deze heet is. Leg twee sneetjes brood met de mayonaisekant naar beneden in de pan. Strooi dan 75 gram geraspte kaas op elke sneetje. Leg op elk sneetje in de pan, een ander sneetje brood, maar nu met de mayonaisekant naar boven. Bak de tosti’s aan beide kanten krokant en goudbruin. Zorg dat de kaas gesmolten is. Maak op deze manier nog twee tosti’s.
Klap de tosti’s open. Schep op iedere tosti ca. 2 flinke eetlepels koolsla. Klap de tosti’s weer dicht. Serveer met de overgebleven koolsla.
Calorieën: 723kcal | koolhydraten: 18g | eiwit: 25g | vet: 62g | verzadigd vet: 22g | cholesterol: 100mg | vezels: 6g | suiker: 9g | vitamine C: 87mg