Ga terug
+ servings
Enchiladas met zoete aardappel
Enchilada’s met zoete aardappel
Enchilada is voor Mexico wat lasagne is voor Italië. Deze vegetarische versie is gevuld met zoete aardappel, groente en zwarte bonen.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 35 minuten
baktijd 25 minuten
1 uur

Equipment

  • ovenschaal 20 x 30 cm

Ingrediënten
  

Voor de wraps

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode of groene Spaanse peper, fijngesneden
  • 1 pot gegrilde paprika’s uitgelekt (300 gram)
  • 350 gram zoete aardappel in blokjes
  • ¼ theelepel korianderpoeder
  • ¼ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 blikje mais uitgelekt (uitlekgewicht 285 gram)
  • 1 blik zwarte bonen uitgelekt (uitlekgewicht 265 gram)
  • zout versgemalen peper
  • 1 limoen uitgeperst
  • 8 medium wraps
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • verse koriander fijngehakt

Voor de tomatensaus

  • 1 fles passata piccante 690 gram
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • snufje kaneel
  • 2 theelepels suiker
  • zout versgemalen peper

Extra

Instructies
 

  • Verhit de olie in een grote hapjespan. Bak de ui, knoflook en rode peper op laag vuur ca. 2 minuten. Snijd intussen de gegrilde paprika’s in reepjes.
  • Voeg de zoete aardappel toe en laat ca. 5 minuten mee garen. Voeg toe: koriander, gerookte paprikapoeder en komijnpoeder. Roer erdoor en bak ca. 1 minuut mee. Voeg mais, bonen en paprikareepjes toe. Laat aan de kook komen en even meewarmen. Haal van het vuur. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak intussen de tomatensaus. Verwarm in een grote steelpan alle ingrediënten voor de saus. Laat ca. 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet op de bodem van de ovenschaal enkele eetlepels van de tomatensaus. Leg een wrap op je werkblad en schep in het midden enkele eetlepels groente. Bestrooi met gemalen kaas (zorg dat je de helft van de kaas overhoudt) en rol strak op (vouw de zijkanten eerst naar binnen en rol dan op). Leg de wrap met de naad naar beneden in de ovenschaal. Vul zo de volledige schaal en giet er de overgebleven saus overheen. Bestrooi met de overgebleven kaas. Schuif de ovenschotel ca. 25 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten.
    Enchilada's vegetarisch : zo worden gerold
  • Bestrooi met koriander. Serveer met guacamole en crème fraîche.

Voedingswaarde

Calorieën: 698kcal | koolhydraten: 62g | eiwit: 19g | vet: 27g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 45mg | vezels: 6g | suiker: 11g | vitamine C: 10mg