Ga terug
+ servings
Mulligatawny soep van kip
Mulligatawny soep met kip
Maaltijdsoep uit de Brits-Indiase keuken. Ontstaan uit een Indiase curry die verdund werd met bouillon. In Engeland heeft iedereen zijn eigen versie.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 2 uur 30 minuten
Kook tijd 45 minuten
3 uur 15 minuten

Ingrediënten
  

kippenbouillon

  • 1 hele kip
  • Handvol verse peterselie
  • 3 takjes tijm
  • 1 ui grof gehakt
  • 2 wortels grof gehakt
  • 2 bleekselderij stengels grof gehakt
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • Stukje foelie
  • 1 theelepel zout
  • 1 kippenbouillontablet

soep

  • 50 gram boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 200 gram wortel fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 2 ½ - 3 cm verse gember fijngeraspt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 250 gram basmatirijst
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • verse korianderblaadjes fijngehakt

Instructies
 

  • Maak eerst zelf bouillon van een hele kip.
  • Leg de kip en de rest van de ingrediënten in een grote soeppan. Giet er zoveel koud water op tot het net onderstaat. Maar niet meer dan 2 liter. Breng aan de kook, schuim de bouillon na de eerste 5 minuten af met een schuimspaan. Zet de pan op een kookplaatje en laat ca. 2 uur zachtjes trekken. Schep kip uit de pan, en zeef de bouillon om kruiden en groenten te verwijderen. Laat de kip afkoelen en haal het vlees van het bot.
  • Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem. Bak ui, wortel, knoflook, gember en rode peper ca. 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg toe: koriander, komijn, garam masala toe en bak 1 minuut mee tot de specerijen hun geur afgeven. Giet 1 ½ liter kippenbouillon en 1 eetlepel tomatenketchup erbij en laat aan de kook komen. Laat de soep ca. 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Snijd ca. 250 gram kippenvlees in stukjes. Roer door de soep.
  • Kook intussen de basmatirijst volgens gebruiksaanwijzing. Verdeel de soep over 6 soepkommen. Schep aan tafel basmatirijst erin naar smaak. Schep er Griekse yoghurt op. Garneer met koriander.

Voedingswaarde

Calorieën: 508kcal | koolhydraten: 48g | eiwit: 31g | vet: 21g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 97mg | vezels: 4g | suiker: 8g | vitamine C: 34mg