- 200 g bulgur
- 250 ml groentebouillon kokend
- 6 kleine trostomaten fijngesneden
- 1 citroen geraspte schil en het sap
- 25 g verse koriander fijngesneden
- 50 g verse bladpeterselie fijngesneden
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 1 theelepel zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 4 lente-uitjes in ringetjes
- 6 radijsjes in dunne plakjes
- 1 avocado in dunne plakjes
- 100 gram granaatappelpitjes koeling
- 1 eetlepel granaatappelmelasse
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Roer de bulgur, kokende bouillon, tomaten en geraspte citroenschil in een braadslede door elkaar en zet het geheel 20 minuten in de oven.
Snijd intussen alle kruiden, lente-uitjes, radijs en avocado. Haal het bakblik uit de oven, roer door en laat 5 minuten uitstomen. Roer dan het citroensap, de koriander, peterselie, olijfolie, het zout en de zwarte peper erdoor.
Proef, voeg indien nodig nog wat zout en peper toe, en roer de lente-uitjes, radijsjes en granaatappelmelasse erdoor. Leg tot slot de avocadoplakjes erop en bestrooi alles met de granaatappelpitjes. Dien warm op of op kamertemperatuur. Dit gerecht is ook de volgende dag nog lekker, als lunch bijvoorbeeld. Lekker met (pita)broodjes of stokbrood en hummus.
Calorieën: 716kcal | koolhydraten: 119g | eiwit: 21g | vet: 25g | verzadigd vet: 4g | vezels: 35g | suiker: 21g | vitamine C: 137mg