Ga terug
+ servings
Rigatoni met broccoli en worst
Rigatoni met broccoli en worst
Heerlijke kruidige pasta met een grof gehaktmengsel en broccoli in een romige saus
Aantal 4 personen
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 450 gram broccoli
  • 100 gram ricotta
  • grof zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 450 gram Italiaanse verse worstjes of venkelworstjes
  • 250 gram rigatoni pasta
  • snufje chilivlokken
  • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 20 gram gedroogd broodkruim of panko

Instructies
 

  • Snijd de knoflook in dunne plakjes. Doe ze in een kommetje met 2 eetlepels olijfolie. Snijd de stronken van de broccoli in plakjes van 1/2 cm dik en verdeel de rest in roosjes. Klop de ricotta met 1 1/2 eetlepel olie en zout en peper met de staafmixer luchtig. Haal de velletjes van de worstjes en vorm 4 burgers van het vlees.
  • Breng ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta al dente volgens gebruiksaanwijzing. Kook de laatste 3 minuten de broccoliroosjes mee.
  • Verhit intussen een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Bak de burgers in 4 minuten aan één kant bruin. Keer ze om. Voeg de knoflook met olie en de plakjes broccolistengel toe en bak nog 4 minuten. Schep de broccoli af en toe om. Breek de burgers met een lepel in hapklare stukjes. Voeg de chilivlokken toe en bak nog even mee. Haal de pan van het vuur.
  • Schep ca. 250 ml kookvocht uit de pastapan en zet dit apart. Giet de pasta met broccoli af.
  • Zet de koekenpan weer op het vuur. Schep het pastamengsel, de ricotta, de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van het pastavocht erdoor. Schep alles door elkaar en verwarm nog 2 minuten op middelhoog vuur. Breng zonodig op smaak met zout en peper. Voeg, als het te droog is nog wat pastavocht toe. Bestrooi met de rest van de kaas en het broodkruim.

Voedingswaarde

Calorieën: 988kcal | koolhydraten: 61g | eiwit: 41g | vet: 65g | verzadigd vet: 22g | cholesterol: 120mg | vezels: 5g | suiker: 4g | vitamine C: 103mg