Ga terug
+ servings
Lamsgehaktballetjes uit de oven met feta en bulgur uit Wereldse bakplaat van Rukmini Iyer
Lamsgehaktballetjes met feta uit de oven
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten
Oventijd 30 minuten

Equipment

  • keukenmachine, braadslede 25 x 35 cm

Ingrediënten
  

  • 400 gram lamsgehakt
  • 40 gram platte peterselie
  • 1 ei
  • 100 gram feta
  • 4 theelepels za’atar
  • 1 theelepel zeezout
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 gram bulgur afgespoeld
  • 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van 1 citroen

Opdienen met

  • handvol verse koriander
  • 1 bakje Griekse yoghurt 5%

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Doe in een keukenmachine: gehakt, peterselie, ei, feta, za’atar en zout. Hak fijn tot alles goed gemengd is. Zet weg. Warm de kippenbouillon op.
  • Leg de bulgur, halve kerstomaatjes en ui in de braadslede. Schenk de warme bouillon en olijfolie erover. Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehaktmengsel (je zou er ca. 24 moeten hebben) en verdeel ze over de bulgur.
  • Zet de braadslede in de oven. Bak ca. 25 tot 30 minuten tot de gehaktballetjes net bruin zijn en de bulgur gaar is. Knijp de citroen erboven uit. Bestrooi met koriander. Serveer met de losgeroerde yoghurt.
  • Lekker met waldorfsalade met druiven, of een groene salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 596kcal | koolhydraten: 45g | eiwit: 29g | vet: 34g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 136mg | vezels: 10g | suiker: 4g | vitamine C: 30mg