Ga terug
+ servings
Salade van voorjaarsgroenten en gepocheerd ei
Salade van voorjaarsgroenten en ei
Verleidelijk lekker: salade van voorjaarsgroenten met een gepocheerd ei. Samen vormen ze een gezonde lichte salade. Goed voor de lijn!
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 300 gram jonge worteltjes in plakjes
  • 10 radijsjes in plakjes
  • 100 gram gedopte tuinerwten*
  • 100 gram gedopte tuinbonen*
  • 100 gram aspergetips
  • 200 gram waterkers
  • 4 verse eieren
  • 100 gram Parmezaanse kaas geschaafd
  • 1 bakje broccolicress

Dressing

  • 30 gram basilicum
  • 25 gram bladpeterselie
  • 15 gram kervel
  • ½ avocado in blokjes
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels water
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • snuf peper
  • 1 theelepel zout
  • 80 ml olijfolie

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing: doe alle ingrediënten in een hoge kom. Meng met een staafmixer tot een romige groene dressing.
  • Breng ruim water met zout aan de kook en hang hier een stoommandje of grote zeef in. Stoom de wortel en radijs in ongeveer 10 minuten beetgaar en laat beetje afkoelen.
  • Breng intussen in een andere pan ook ruim water met zout aan de kook. Kook als eerste de tuinerwten ca. 2 minuten, voeg dan de tuinbonen toe en kook deze ca. 4 minuten mee. Als laatste de aspergetips toevoegen en ook 1 à 2 minuten meekoken. Alle groenten overdoen in een vergiet en met koud water afspoelen. Laten uitlekken.
  • Verdeel de waterkers en groenten over vier borden. Breng in een steelpan ruim water aan de kook. Breek de eieren een voor een in een kommetje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Verwarm ze ca. 2 - 3 minuten zachtjes (water mag niet borrelen). Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Leg in het midden van elk bord met groenten een gepocheerd ei. Schaaf dan de Parmezaanse kaas over het ei. Schenk over elk bord ca. 2 eetlepels dressing. Garneer met de cress.

Notities

* Je kunt in plaats van verse doperwten en tuinbonen ook kiezen voor diepvries. De bereidingswijze blijft gewoon hetzelfde.

Voedingswaarde

Calorieën: 449kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 21g | vet: 33g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 181mg | vezels: 7g | suiker: 6g | vitamine C: 52mg