Maak eerst de dressing: doe alle ingrediënten in een hoge kom. Meng met een staafmixer tot een romige groene dressing.
Breng ruim water met zout aan de kook en hang hier een stoommandje of grote zeef in. Stoom de wortel en radijs in ongeveer 10 minuten beetgaar en laat beetje afkoelen.
Breng intussen in een andere pan ook ruim water met zout aan de kook. Kook als eerste de tuinerwten ca. 2 minuten, voeg dan de tuinbonen toe en kook deze ca. 4 minuten mee. Als laatste de aspergetips toevoegen en ook 1 à 2 minuten meekoken. Alle groenten overdoen in een vergiet en met koud water afspoelen. Laten uitlekken.
Verdeel de waterkers en groenten over vier borden. Breng in een steelpan ruim water aan de kook. Breek de eieren een voor een in een kommetje en laat ze voorzichtig in het water glijden. Verwarm ze ca. 2 - 3 minuten zachtjes (water mag niet borrelen). Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Leg in het midden van elk bord met groenten een gepocheerd ei. Schaaf dan de Parmezaanse kaas over het ei. Schenk over elk bord ca. 2 eetlepels dressing. Garneer met de cress.
Notities
* Je kunt in plaats van verse doperwten en tuinbonen ook kiezen voor diepvries. De bereidingswijze blijft gewoon hetzelfde.