- 2 eetlepels olie
- 2 uien fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 700 gram schouderkarbonade zonder bot in kleine stukjes
- 150 ml ketjap manis
- 1 theelepel verse gember fijngeraspt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 aardappelen in blokjes
- 150 gram diepvries doperwten
Verhit de olie in een braadpan en bak de uien en knoflook in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg het vlees toe en bak ca. 5 minuten rondom bruin. Roer de ketjap, gember, citroensap en suiker erdoor. Breng aan de kook. Laat het vlees in ca. 1 uur heel zachtjes gaarsudderen.
Schep aardappelblokjes en doperwten erdoor en breng opnieuw aan de kook. Laat de babi ketjap in nog 10 minuten verder gaarstoven. Lekker met witte rijst en komkommerrelish.
Calorieën: 513kcal | koolhydraten: 64g | eiwit: 44g | vet: 7g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 116mg | vezels: 5g | suiker: 33g | vitamine C: 41mg