Ga terug
+ servings
Babi Ketjap
Perfecte babi ketjap
Een echte Indonesische klassieker; babi ketjap! Deze smaakt extra bijzonder door de toevoeging van doperwten en aardappelen. Dat maakt het wat minder zwaar.
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur 15 minuten
1 uur 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 700 gram schouderkarbonade zonder bot in kleine stukjes
  • 150 ml ketjap manis
  • 1 theelepel verse gember fijngeraspt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 aardappelen in blokjes
  • 150 gram diepvries doperwten

Instructies
 

  • Verhit de olie in een braadpan en bak de uien en knoflook in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg het vlees toe en bak ca. 5 minuten rondom bruin. Roer de ketjap, gember, citroensap en suiker erdoor. Breng aan de kook. Laat het vlees in ca. 1 uur heel zachtjes gaarsudderen.
  • Schep aardappelblokjes en doperwten erdoor en breng opnieuw aan de kook. Laat de babi ketjap in nog 10 minuten verder gaarstoven. Lekker met witte rijst en komkommerrelish.

Voedingswaarde

Calorieën: 513kcal | koolhydraten: 64g | eiwit: 44g | vet: 7g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 116mg | vezels: 5g | suiker: 33g | vitamine C: 41mg