Ga terug
+ servings
Hertenstoofschotel met pasta
Hertenstoofschotel met pasta
Duik in de rijke smaken van winter met deze hertenstoofschotel, geserveerd op een bedje van pasta; het ultieme comfortfood voor koude dagen.
Aantal 4 personen
Kook tijd 2 uur
2 uur

Ingrediënten
  

  • 25 gram gedroogde paddenstoelen
  • 2 stk laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 4 stk grote basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 gram stoofvlees van hert in stukjes
  • 2 teentjes knoflook gekneusd
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl wildfond
  • 25 gram roomboter
  • 75 gram bacon in reepjes
  • 200 gram kleine sjalotjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 dl rode port
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 250 gram verse lintmacaroni

Instructies
 

  • Week de paddenstoelen ca. 15 minuten in 2 dl kokend water. Knijp ze uit en bewaar het weekvocht. Bak het vlees in de olie rondom bruin, liefst in 3 delen om te voorkomen dat er te veel vocht loskomt. Daarna alles terug in de pan. Knoflook en uitgeknepen paddenstoelen, toevoegen en even meebakken. Bloem erover strooien en 3 minuten meebakken. Toevoegen: paddenstoelen-weekwater, witte wijn, fond, laurier, tijm, basilicum, zout en peper. Roeren tot een lichtgebonden saus ontstaan. Vlees in ca. 1 ½ uur op zacht vuur afgedekt laten stoven (zet de pan op een stoofplaatje).
  • Intussen in een koekenpan boter verhitten. Sjalotjes, kastanjechampignons, port en bruine suiker 5 minuten zachtjes bakken. Tot gebruik bewaren.
  • Neem de kruiden uit de pan met vlees. Schep het bacon erdoor en laat het geheel afkoelen.
  • Breng de stoofpot al roerende zachtjes aan de kook. Kastanjechampignons erdoor roeren. Intussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Verwarm de borden voor in de magnetron. Maak op elk bord een nestje van tagliatelle en schep de stoofschotel erop. Bestrooi met peterselie.

Voedingswaarde

Calorieën: 683kcal | koolhydraten: 65g | eiwit: 49g | vet: 18g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 153mg | vezels: 4g | suiker: 8g | vitamine C: 5mg