Ga terug
+ servings
Linzen kofta van rode linzen
Linzen gehaktballetjes uit India
Deze gehaktballetjes (kofta) gemaakt van rode linzen, mungbonen en kikkererwten doen denken aan falafel. Lijkt ingewikkeld, maar staan in 30 minuten op tafel.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 30 minuten
Kook tijd 8 uur

Ingrediënten
  

  • 90 gram mungbonen 1 nacht geweekt
  • 170 gram rode linzen 1 nacht geweekt
  • 1 blikje kikkererwten 150 gram, uitgelekt
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • ½ theelepel gember geraspt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 groene rawit, fijngehakt*
  • ½ theelepel gemalen chilipeper
  • ½ theelepel grillkruiden
  • 15 gram koriander fijngehakt
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ½ theelepel kruidenzout
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • olie om te frituren

Instructies
 

  • Maal de mungbonen, linzen en kikkererwten grof in de foodprocessor. Meng de overige ingrediënten erdoor. Vorm balletjes van het mengsel.
  • Verhit de olie tot 160℃. Frituur de kofta in porties in ca. 3 minuten goudbruin. Lekker met naan, mangochutney en (bieten)salade.

Notities

*De balletjes smaken zonder de rawit al aardig pittig. Dus bepaal zelf hoe heet jij de balletjes wilt eten.

Voedingswaarde

Calorieën: 513kcal | koolhydraten: 52g | eiwit: 20g | vet: 26g | verzadigd vet: 2g | vezels: 20g | suiker: 3g | vitamine C: 5mg