Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linzen gehaktballetjes uit India
Deze gehaktballetjes (kofta) gemaakt van rode linzen, mungbonen en kikkererwten doen denken aan falafel. Lijkt ingewikkeld, maar staan in 30 minuten op tafel.
Recept afdrukken
Aantal
4
personen
Voorbereiding
30
minuten
minuten
Kook tijd
8
uur
uur
Ingrediënten
1x
2x
3x
90
gram
mungbonen
1 nacht geweekt
170
gram
rode linzen
1 nacht geweekt
1
blikje kikkererwten
150 gram, uitgelekt
1
kleine ui
fijngesnipperd
½
theelepel
gember
geraspt
1
teentje knoflook
fijngehakt
1 groene rawit, fijngehakt*
½
theelepel
gemalen chilipeper
½
theelepel
grillkruiden
15
gram
koriander
fijngehakt
½
theelepel
gemalen koriander
½
theelepel
gemalen komijn
1
theelepel
gemalen kurkuma
½
theelepel
kruidenzout
½
theelepel
zout
2
eetlepels
aardappelzetmeel
olie om te frituren
Instructies
Maal de mungbonen, linzen en kikkererwten grof in de foodprocessor. Meng de overige ingrediënten erdoor. Vorm balletjes van het mengsel.
Verhit de olie tot 160℃. Frituur de kofta in porties in ca. 3 minuten goudbruin. Lekker met naan, mangochutney en (bieten)salade.
Notities
*De balletjes smaken zonder de rawit al aardig pittig. Dus bepaal zelf hoe heet jij de balletjes wilt eten.
Voedingswaarde
Calorieën:
513
kcal
|
koolhydraten:
52
g
|
eiwit:
20
g
|
vet:
26
g
|
verzadigd vet:
2
g
|
vezels:
20
g
|
suiker:
3
g
|
vitamine C:
5
mg