Ga terug
Salade met gerookte forel en appel
Salade met forel en appel
Snel te maken salade voor een feestelijk en zonnig etentje. Tuinkers zorgt voor een extra kruidig accent. Zó klaar!
Kook tijd 25 minuten
25 minuten

Ingrediënten
  

dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout versgemalen peper

salade:

  • 1 bosuitje
  • 1 rode appel
  • 1 zakje kropsla à 75 gram
  • 100 gram gerookte forelfilet
  • tuinkers

Instructies
 

  • Klop in een kommetje een dressing van: olie, azijn, mayonaise,  zout en peper. Bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Snijd de ongeschilde appel in schijfjes.
  • Verdeel over 4 borden: kropsla, bosui-ringetjes, appel en forelfilet. Verdeel de dressing erover. Bestrooi met tuinkers.

Voedingswaarde

Calorieën: 258kcal | koolhydraten: 26g | eiwit: 22g | vet: 8g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 106mg | vezels: 5g | suiker: 19g | vitamine C: 11mg