- 1 pak regenboog wortelmix AH, of 600 gram wortelen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelpels karwijzaad
- 2 eetlepels fijngesneden munt
- ½ eetlepel citroensap
- 150 gram roomkaas Philadelphia
- 500 gram Griekse yoghurt 10% vet
- 3 eetlepels fijngehakte pistachenoten
- 2 – 4 platbroden of pita’s opgewarmd
- zeezout versgemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortels diagonaal in schijven van ca. 2 cm dik.
Meng de wortels met 2 eetlepels olijfolie, karwijzaad, zeezout en versgemalen peper. Leg de wortels op de bakplaat en dek af met aluminiumfolie.
Bak ca. 15 minuten in de oven. Verwijder het folie. Bak nog 20 minuten tot de wortels gaar en lichtbruin zijn.
Meng de wortels in een kom met de munt, citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de romige labneh. Roer de roomkaas en Griekse yoghurt met een garde door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de labneh over een groot plat bord of schaal. Schep de warme wortels erop en bestrooi met de pistachenoten. Serveer met warm platbrood of pitabroodjes.
Calorieën: 357kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 19g | vet: 15g | verzadigd vet: 8g | cholesterol: 44mg | vezels: 5g | suiker: 13g | vitamine C: 9mg