- 250 gram roomboter kamertemperatuur
- 200 gram fijne suiker
- 3 eieren
- 2 ½ eetlepel citroensap + geraspte schil van 1 citroen
- 30 gram maanzaad
- 50 gram amandelmeel
- 280 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 60 ml melk
- Neutrale olie om in te vetten
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de openingen van de tulbandvorm goed in met boter. Bestuif ze daarna nog eens met bloem. (Of bekleed de bodem en zijkanten van de rechthoekige vorm met bakpapier. Vet dit voor de zekerheid ook in, zodat de cake niet vastplakt.)
Klop de zachte boter en suiker in ca. 10 minuten licht en luchtig met een elektrische mixer of in een staande mixer. Voeg dan een voor een de eieren toe. Zorg dat elk ei is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
Spatel erdoor: vanille-extract, citroenrasp, citroensap, maanzaad en amandelmeel. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in gedeelten er overheen. Meng goed. Roer de melk erdoor zodat het beslag soepeler wordt.
Vul de tulbandvormpjes voor ongeveer ¾ deel met het beslag. Gebruik hiervoor een spuitzak, om te voorkomen dat er beslag in de opening in het midden van elk vormpje komt. Strijk de bovenkant glad en bak de cakejes in ca. 20 minuten gaar en licht bruin.
Gebruik je de rechthoekige vorm, dan heb je 30 tot 35 minuten nodig om de cake gaar te bakken. De cake is gaar als een satéprikker er na het insteken weer schoon en droog uitkomt.
Laat de cake afkoelen in de vorm. Keer de vorm om zodat de tulbandjes makkelijk uit de vorm komen.
Calorieën: 170kcal | koolhydraten: 18g | eiwit: 3g | vet: 10g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 43mg | vezels: 1g | suiker: 9g