- 3 kleine sjalotten in partjes
- zout
- 400 gram kipfilet
- 100 gram glasnoedels so-oen
- 250 ml kokosroom
- 2½ eetlepel vissaus
- 2 theelepels palmsuiker of ruwe rietsuiker
- 30 gram groene kruiden bijv. Thaise basilicum, dille, koriander, munt
- 2-4 groene pepers in ringetjes
- 3 eetlepels zoute pinda’s grof gehakt
- sap van 1 limoen
Breng de sjalot in een pan met gezouten water aan de kook. Leg de kipfilets erin en laat ze in 15 minuten zachtjes gaar koken. Laat de kip afkoelen en scheur de filets met je handen of met 2 vorken in reepjes.
Laat de noedels volgens gebruiksaanwijzing gaar worden. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken in een zeef.
Klop de kokosroom, vissaus en suiker tot een dressing.
Meng de noedels, kip, kruiden, pepers, pinda’s en dressing door elkaar. Besprenkel met limoensap. Lekker met een extra (Indonesische) tomatensalade.
Calorieën: 446kcal | koolhydraten: 28g | eiwit: 21g | vet: 28g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 75mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 37mg