- 25 gram boter
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 125 gram biologische spekreepjes
- 250 kastanjechampignons in vieren gesneden
- 400 gram kipdijfilet
- 2 winterwortels geschild en in reepjes
- ½ kippenbouillontablet
- 125 ml crème fraîche
- 1 eetlepel gehakte platte peterselie
Verhit de boter in een braadpan en bak de ui, spekreepjes en champignons ca. 5 minuten op halfhoog vuur.
Snijd intussen elke kipdijfilet in 4 stukken. Voeg aan het uimengsel de kip en wortel toe en bak op hoog vuur ca. 3 minuten mee.
Voeg al roerende 200 ml water, bouillontablet en crème fraîche toe. Breng aan de kook. Laat zonder deksel (op laag vuur) ca. 20 minuten stoven.
Schep de peterselie erdoor. Lekker met aardappelpuree of rijst.
Calorieën: 824kcal | koolhydraten: 69g | eiwit: 55g | vet: 45g | verzadigd vet: 19g | cholesterol: 107mg | vezels: 11g | suiker: 29g | vitamine C: 10mg