Ga terug
+ servings
Kip-stoofpot met wortel
Stoofpot met kip en wortel
Heerlijke romige stoofschotel met kippendijfilet. Dat betekent lekker snel klaar en onwaarschijnlijk lekker. Dit komt op je favorietenlijst.
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten
35 minuten

Ingrediënten
  

  • 25 gram boter
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 125 gram biologische spekreepjes
  • 250 kastanjechampignons in vieren gesneden
  • 400 gram kipdijfilet
  • 2 winterwortels geschild en in reepjes
  • ½ kippenbouillontablet
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie

Instructies
 

  • Verhit de boter in een braadpan en bak de ui, spekreepjes en champignons ca. 5 minuten op halfhoog vuur.
  • Snijd intussen elke kipdijfilet in 4 stukken. Voeg aan het uimengsel de kip en wortel toe en bak op hoog vuur ca. 3 minuten mee.
  • Voeg al roerende 200 ml water, bouillontablet en crème fraîche toe. Breng aan de kook. Laat zonder deksel (op laag vuur) ca. 20 minuten stoven.
  • Schep de peterselie erdoor. Lekker met aardappelpuree of rijst.

Voedingswaarde

Calorieën: 824kcal | koolhydraten: 69g | eiwit: 55g | vet: 45g | verzadigd vet: 19g | cholesterol: 107mg | vezels: 11g | suiker: 29g | vitamine C: 10mg