- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels geraspte gemberwortel
- ½ theelepel kurkumapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel garam massala
- mespunt cayennepeper
- 5 rijpe tomaten in stukjes
- 1 groentebouillontablet
- 500 gram gepelde rauwe grote garnalen
- 1 limoen in kwarten
Verhit de olie in een braadpan. Bak de ui, knoflook, gember en alle specerijen ca. 10 minuten zachtjes tot de ui zacht is en de specerijen beginnen te geuren.
Voeg de tomaat, 3 dl water en de bouillontablet toe en laat het mengsel ca. 15 minuten op middelhoog vuur inkoken. Doe de garnalen erbij en laat ze in ca. 3 minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de curry met basmatirijst en/of naanbrood en de parten limoen. Geef er een frisse salade bij.
Calorieën: 242kcal | koolhydraten: 13g | eiwit: 19g | vet: 13g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 158mg | vezels: 3g | suiker: 6g | vitamine C: 26mg