Ga terug
+ servings
Garnalencurry
Simpele curry met garnalen
Deze Indiase curry met garnalen is lekker lichtverteerbaar en makkelijk te maken. Ideaal voor een doordeweekse dag.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels geraspte gemberwortel
  • ½ theelepel kurkumapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel garam massala
  • mespunt cayennepeper
  • 5 rijpe tomaten in stukjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 gram gepelde rauwe grote garnalen
  • 1 limoen in kwarten

Instructies
 

  • Verhit de olie in een braadpan. Bak de ui, knoflook, gember en alle specerijen ca. 10 minuten zachtjes tot de ui zacht is en de specerijen beginnen te geuren.
  • Voeg de tomaat, 3 dl water en de bouillontablet toe en laat het mengsel ca. 15 minuten op middelhoog vuur inkoken. Doe de garnalen erbij en laat ze in ca. 3 minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de curry met basmatirijst en/of naanbrood en de parten limoen. Geef er een frisse salade bij.

Voedingswaarde

Calorieën: 242kcal | koolhydraten: 13g | eiwit: 19g | vet: 13g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 158mg | vezels: 3g | suiker: 6g | vitamine C: 26mg