Ga terug
+ servings
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine
Franse klassieker, maar net ietsje minder vet. Je vervangt een deel van de spekjes door ham. Net zo lekker!
Aantal 12 punten
Kook tijd 1 uur
1 uur

Equipment

  • quichevorm of lage taartvorm ( doorsnede 26 cm), ingevet

Ingrediënten
  

  • 1 rol quiche & taardeeg koeling
  • 200 gram magere spekreepjes
  • 4 eieren
  • 4 dl slagroom
  • nootmuskaat
  • zout versgemalen peper
  • 100 gram gekookte hamreepjes
  • 200 gram geraspte gruyère kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de vorm met het quichedeeg. Overhangend deeg verwijderen. (Rol met een deegroller over de rand van de vorm en verwijder het overhangend deeg.)
  • Breng in een steelpan 2 dl water aan de kook. Blancheer de reepjes spek ca. 1 minuut in het water. Afgieten en uit laten lekken. Bak het spek vervolgens ca. 5 minuten op halfhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag, geen vet toevoegen. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Klop de eieren los met de room. Breng op smaak met snufje nootmuskaat, zout en peper. Verdeel het spek en de hamreepjes over de deegbodem en giet daarna het eimengsel erover. Strooi de gruyère erover. Bak de quiche eerste 10 minuten op 200 °C.  Draai de oventemperatuur terug naar 180 °C. Bak de quiche daarna in ca. 30 minuten gaar en lichtbruin.

Voedingswaarde

Calorieën: 363kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 13g | vet: 30g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 137mg | suiker: 3g | vitamine C: 2mg