Ga terug
+ servings
Pastinaak stamppot met little gem uit het kookboek Sharon gaat lokaal van Sharon de Miranda #romainesla
Pastinaakstamppot met little gem
Lente stamppotje met pastinaak, aardappelen en romaine sla. De topping van gebakken rode uien met salie zorgt voor een verrassend effect. Snel op tafel.
Aantal 3 personen
Kook tijd 25 minuten
25 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram pastinaak
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels rijst olie
  • 6 blaadjes salie
  • 2 kropjes little gem of baby romaine sla
  • zout

Instructies
 

  • Schil de aardappels en pastinaak en snijd in gelijke stukken van ca. 4 cm. Kook de aardappels met de pastinaak in water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  • Snijd intussen de rode uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rode ui op laag vuur in ca. 8 minuten zacht.
  • Snijd de salieblaadjes fijn. Voeg toe aan de rode ui en bak ca. 1 minuut mee.
  • Giet de aardappels/pastinaak af. Stamp het mengsel fijn tot een smeuïge puree. Snijd de little gem in repen van ca. 3 cm. Meng de salie en de rode uien door de puree. Breng op smaak met zout.
  • Garneer eventueel met salieblaadjes.

Notities

Dukkah maken, dat doe je zoTIP: maak de stamppot extra lekker door aan tafel Dukkah (notenmengsel) overheen te strooien.

Voedingswaarde

Calorieën: 292kcal | koolhydraten: 67g | eiwit: 6g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.3g | vezels: 13g | suiker: 13g | vitamine C: 67mg