- 400 gram kippengehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 30 gram peterselie gehakt
- 2 courgettes in stukken
- 2 zoete puntpaprika’s in stukken
- 2 rode uien in stukken
- olijfolie
- 1 eetlepel ras el hanout
- 250 gram volkoren couscous
- 6 eetlepels granaatappelpitjes
Verwarm de oven voor op 200℃. Meng het kip gehakt met de komijn en de helft van de peterselie en kruid met peper en zout. Rol 8 ballen van het gehakt (bevochtig eventueel je handen om het rollen te vergemakkelijken) en rol ze tot köfte.
Leg de stukken courgette, paprika en rode ui op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper, zout en ras el hanout. Schep om en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de köfte in 20 minuten rondom bruin en gaar. Bereid de couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng de couscous met de geroosterde groenten, de rest van de peterselie, de granaatappelpitjes en een scheutje olijfolie en serveer met de köfte.
Calorieën: 433kcal | koolhydraten: 64g | eiwit: 29g | vet: 10g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 86mg | vezels: 9g | suiker: 9g | vitamine C: 108mg