- 1 krop romainesla
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels vegetarische oestersaus
- ½ theelepel versgemalen witte peper
- 2 eetlepels gebakken uitjes kant-en-klaar
Snijd de sla in grote hapklare stukken.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. (Zorg dat de olie niet té heet wordt, anders verbrand je knoflook!) Roerbak de knoflook ca. 20 seconden.
Voeg de sla toe en roer door de knoflook. Voeg een scheutje water (ca. 50 ml) toe en plaats snel een deksel op de pan. Laat ca. 3 minuten stomen.
Haal van het vuur en verwijder de deksel. Voeg de oestersaus en de witte peper toe en roer snel door elkaar.
Bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer direct.
Calorieën: 22kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 0.4g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | vezels: 0.4g | suiker: 0.2g | vitamine C: 1mg