Ga terug
+ servings
cheesecake met granaatappelpitten uit het kookboek een tafel vol van Meike Krüger
Cheesecake met granaatappelpitten
Geslaagde variatie op een New York Cheesecake die je bakt in de oven en niet opstijft in de koelkast. Heerlijke kruidige bodem en de granaatappelpitjes zorgen voor een fris effect.
Aantal 10 punten
Kook tijd 1 uur

Equipment

  • keukenmachine, springvorm ø 18 cm

Ingrediënten
  

  • 70 gram roomboter gesmolten
  • 90 gram bastognekoeken
  • 90 gram San Francisco biscuits
  • 600 gram roomkaas
  • 2 eetlepels bloem
  • 175 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 3 eetlepels crème fraîche van een goed merk Le Gall
  • 150 gram granaatappelpitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maal in een keukenmachine de boter met de bastognekoeken en de biscuitjes tot kruimels. Druk het deeg uit in een ingevette springvorm tot de bodem volledig is bedekt. Bak de bodem ca. 5 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • Meng in een keukenmachine de roomkaas met de bloem, suiker, vanillesuiker, eieren, dooiers en de crème fraîche. Verdeel het mengsel over de taartbodem en strijk glad. Bak de cheesecak ca. 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Bewaar de cheesecake tot het serveren afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verdeel er op het laatst de granaatappelpitten over.

Voedingswaarde

Calorieën: 441kcal | koolhydraten: 39g | eiwit: 7g | vet: 30g | verzadigd vet: 17g | cholesterol: 128mg | vezels: 1g | suiker: 27g | vitamine C: 2mg