- 1 1/2 rode ui gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 1 grote teen knoflook geperst
- 500 gram rundergehakt
- 250 gram varkenssaucijzen het vel verwijderd
- 150 ml rode wijn
- 1 1/2 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1/2 eetlepel chilipoeder
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 1 klein potje bruine bonen uitlekgewicht 240 gram
- 15 gram platte peterselie fijngehakt
- zout versgemalen peper
- 1 eetlepel citroensap
- 1 potje ontpitte taggia olijven uitgelekt (uitlekgewicht 66 gram)
Extra erbij
- Witte rijst geraspte kaas, guacamole, crème fraîche en een groene salade.
Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui in ca. 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten mee.
Voeg gehakt en saucijzenvlees toe en gaar rul onder voortdurend roeren.
Blus af met de rode wijn. Laat aan de kook komen. Voeg toe: tomatenpuree, tomatenblokjes, chilipoeder en mosterd. Meng goed door elkaar. Voeg toe bonen en peterselie. Laat de chili ca. 20 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Roer vlak voor het serveren de olijven door. Lekker met witte rijst, geraspte kaas, crème fraiche en guacamole. En serveer nog een groene salade bij.
Calorieën: 754kcal | koolhydraten: 29g | eiwit: 38g | vet: 51g | verzadigd vet: 18g | cholesterol: 133mg | vezels: 8g | suiker: 7g | vitamine C: 18mg