Ga terug
+ servings
Chili con carne met gehakt uit het kookboek Stoofbijbel van Julius Jaspers
Chili con carne; makkelijk recept
Snel te maken chili con carne, gemaakt met gehakt en saucijzen. Taggia olijven maken het bijzonder.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 1/2 rode ui gesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote teen knoflook geperst
  • 500 gram rundergehakt
  • 250 gram varkenssaucijzen het vel verwijderd
  • 150 ml rode wijn
  • 1 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 klein potje bruine bonen uitlekgewicht 240 gram
  • 15 gram platte peterselie fijngehakt
  • zout versgemalen peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 potje ontpitte taggia olijven uitgelekt (uitlekgewicht 66 gram)

Extra erbij

  • Witte rijst geraspte kaas, guacamole, crème fraîche en een groene salade.

Instructies
 

  • Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui in ca. 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten mee.
  • Voeg gehakt en saucijzenvlees toe en gaar rul onder voortdurend roeren.
  • Blus af met de rode wijn. Laat aan de kook komen. Voeg toe: tomatenpuree, tomatenblokjes, chilipoeder en mosterd. Meng goed door elkaar. Voeg toe bonen en peterselie. Laat de chili ca. 20 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Roer vlak voor het serveren de olijven door. Lekker met witte rijst, geraspte kaas, crème fraiche en guacamole. En serveer nog een groene salade bij.

Voedingswaarde

Calorieën: 754kcal | koolhydraten: 29g | eiwit: 38g | vet: 51g | verzadigd vet: 18g | cholesterol: 133mg | vezels: 8g | suiker: 7g | vitamine C: 18mg