- 2 biologische citroenen
- ½ roze grapefruit uitgeperst
- 120 gram fijne suiker
- 3 eieren losgeklopt (m)
- 150 gram ongezouten boter in klontjes
Was de citroenen af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Rasp de schil van de citroenen met een zesteur of microplane rasp. Pers de citroenen en de grapefruit uit. Doe het sap in een steelpan. Voeg toe: suiker, citroenrasp en de losgeklopte eieren. Breng dit rustig al roerende tot bijna aan de kook. Blijf kloppen met een garde tot de saus zo dik als yoghurt (het mengsel mag niet helemaal aan kook komen, want dan gaan de eieren schiften).
Je kunt ook het zekere voor het onzekere nemen en dit sapmengsel ‘au bain-marie’ verwarmen: in een kom op een pan zacht kokend water. Zorg dat de kom de pan NIET raakt!
Schenk het dikgeworden mengsel over een in kom. Voeg de klontjes boter toe en mix dit 2 minuten zodat je een lichte crème krijgt. Laat afkoelen.
Je kunt de lemon curd ook in een weckpot of jampotje schenken. Sluit de potjes en laat afkoelen.
Calorieën: 1769kcal | koolhydraten: 133g | eiwit: 19g | vet: 135g | verzadigd vet: 81g | cholesterol: 814mg | vezels: 1g | suiker: 126g | vitamine C: 55mg