Ga terug
+ servings
Portugese doperwten stoofpot met paddenstoelen, Ervilhas Guisadas met cantharellen uit het kookboek De Vega Atlas van Isabel Boerdam
Doperwten stoofpot met paddenstoelen
Heerlijke vegetarische stoofpot met lekker veel groenten. Gebaseerd op een Portugees gerecht Ervilhas guisadas. Serveer met stokbrood.
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 gele ui gesnipperd
  • 100 gram cantharellen gescheurd*
  • 150 gram oesterzwammen gescheurd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 90 gram zongedroogde tomaten in stukjes
  • 2 trostomaten in blokjes
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • 500 gram doperwten diepvries, ontdooid
  • 1 laurierblad
  • 4 eieren
  • platte peterselie om te garneren
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 5 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de cantharellen en de oesterzwammen toe en bak nog 5 minuten tot de paddenstoelen zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook, zongedroogde tomaat, tomaat, piment en het gerookte paprikapoeder toe en bak het geheel 2 minuten.
  • Blus af met de groentebouillon en voeg het laurierblad toe. Breng het geheel aan de
  • kook en verlaag de temperatuur. Laat de saus 10 minuten sudderen tot die iets is ingedikt. Voeg de doperwten toe en laat deze 2 minuten in de saus opwarmen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak 4 kuiltjes in de stoof en breek hier de eieren in. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nog 8 minuten koken tot de eieren gaar zijn. Verdeel de stoof over diepe borden, garneer met platte peterselie en serveer direct!
  • Lekker met brood.

Voedingswaarde

Calorieën: 279kcal | koolhydraten: 42g | eiwit: 18g | vet: 6g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 164mg | vezels: 13g | suiker: 21g | vitamine C: 70mg