- 500 gram schouderkarbonade zonder bot in blokjes
- 500 gram sucadelappen in blokjes
- zout
- 3 eetlepels milde olijfolie
- 2 bosjes bos-uitjes 150 gram, in ringetjes
- 5 cm verse gemberwortel ca. 60 gram, in plakjes
- 300 gram kool-kimchi
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 1 eetlepel gochugaru* of zie hieronder
- 6 ansjovisfilets in olie uitgelekt
Verwarm de oven voor op 165 °C. Dep het vlees droog en bestrooi het aan weerszijden met zout. Verhit een grote braadpan op middelhoog – hoog vuur. Schenk de olie erin. Bak het vlees, in gedeelten, rondom bruin.
Snijd intussen de bosui in dunne ringetjes. Schil de gemberwortel en snijd in plakjes van 5 millimeter. Snijd de kimchi grof. Snijd de ansjovis in stukjes.
Schep het gebakken vlees uit de pan (laat het braadvocht in de pan). Doe de bosui en de gember in de pan en bak ze al roerende ca. 4 minuten op middelhoog vuur tot de gember zacht begint te worden.
Voeg dan de gochugaru, ansjovis en de tomaten (met sap) toe. Breng aan de kook. Na ca. 3 minuten, als het vocht iets ingekookt is, doe je het vlees weer in de pan. Voeg de kimchi toe en roer goed. Schenk water erbij tot het vlees en de groenten voor ca. ¾ deel onderstaan. Breng alles aan de kook.
Leg de deksel op de pan en zet hem in de oven. Laat alles ca. 90 tot 110 minuten sudderen tot het vlees heel zacht is. Serveer met witte rijst en een salade met kerstomaten, vijgen en geitenkaas. Eet smakelijk!
Calorieën: 294kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 47g | vet: 10g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 132mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg