Ga terug
+ servings
Pompoensoep met sinaasappel
Pompoensoep met sinaasappel en kokosmelk
Heerlijke pompoensoep die interessant wordt door de kerrie, sinaasappel en gember. Licht Aziatisch tintje door toevoeging van kokosmelk. Toprecept!!!
Aantal 6 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 2 uur
2 uur 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen 1 kg
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 eetlepels verse gemberwortel zeer fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 1 prei in ringetjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 ml vers sinaasappelsap
  • 2 eetlepels verse koriander fijngehakt

Instructies
 

  • Halveer de pompoen, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Breng in een grote soeppan aan de kook: pompoen, groentebouillon, uien, gember, knoflook en kerriepoeder. Laat de soep ca. 2 uur zachtjes koken op een sudderplaatje of in de sudderoven.
  • Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de prei, kokosmelk en sinaasappelsap toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en scheutje kokosmelk. Lekker met naanbrood.

Voedingswaarde

Calorieën: 168kcal | koolhydraten: 27g | eiwit: 4g | vet: 7g | verzadigd vet: 6g | vezels: 2g | suiker: 12g | vitamine C: 39mg