- 3 trostomaten
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- ½ el rozemarijn fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- zout versgemalen peper
- 4 tongscharfilets zonder vel 600 g
- 100 ml droge witte wijn
- handvol verse basilicumblaadjes
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tomaat, sjalotje en rozemarijn ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Overdoen in ovenschaal.
Bestrooi de visfilet met zout en peper. Leg op de tomaten in de ovenschaal. Schenk de wijn erover. Dek af met aluminiumfolie. Bak de vis in ca. 15 minuten net gaar. Haal uit de oven en bestrooi met de basilicumblaadjes. Lekker met rijst en groene salade met ei.
Calorieën: 168kcal | koolhydraten: 5g | eiwit: 28g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | cholesterol: 65mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 15mg