- 300 gram orzo of riso
- 600 ml groentebouillon
- 3 paprika’s rood, geel, groen/oranje, in dunne reepjes
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 ½ eetlepel rozemarijn naaldjes fijngesneden
- 1 theelepel zeezout
- 2 eetlepels olijfolie
- Geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
- versgemalen peper
- handvol amandelschaafsel geroosterd
- handvol verse basilicumblaadjes of bieslook, in reepjes
- 200 gram feta in blokjes
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Doe de orzo en de bouillon in een braadslede. Meng de paprika’s en de ui in een mengkom. Voeg toe: rozemarijn, zeezout, 1 eetlepel olijfolie. Schep door elkaar. Verdeel gelijkmatig over de orzo in de braadslede.
Zet de braadslede in de oven en bak ca. 25 minuten. (Proef even of het gaar is.) Verhoog de temperatuur tot 200 °C en bak nog 10 minuten tot de paprika’s licht geroosterd zijn.
Rooster intussen in een droge koekenpan de amandelschaafsel lichtbruin. Zet apart. Haal de braadslede uit de oven. Roer er de citroenrasp, citroensap en een eetlepel olijfolie door. Breng op smaak met zout, en peper. Bestrooi met fetablokjes, amandelschaafsel en basilicum (of bieslook).
Calorieën: 493kcal | koolhydraten: 69g | eiwit: 19g | vet: 16g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 45mg | vezels: 6g | suiker: 8g | vitamine C: 116mg