Ga terug
+ servings
Biet bourguignon
Biet Bourguignon
Stoofpot boordevol wintergroenten: chioggia-biet, wortel, ui en portobello. Linzen geven body.
Aantal 4 personen
Kook tijd 50 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 8 kleine chioggia-bietjes geschild en in vieren (750 gram)
  • 6 wortels grof gesneden (300 gram)
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • zeezout versgemalen peper
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel maïzena opgelost in 2 el water
  • 2 portobello’s in reepjes
  • 10 champignons in kwarten
  • 10 pareluitjes of 5 kleine sjalotjes gepeld en gehalveerd
  • 1 blik linzen à 300 gram

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem of een gietijzeren braadpan op middelhoog vuur. Doe de uien en knoflook erin en fruit ca. 3 minuten. Voeg de bietjes, wortels,  laurierblaadjes en tijm  toe en bak ca. 5 minuten mee; af en toe roeren. Roer de tomatenpuree, rode wijn en groentebouillon erdoor. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 minuten zacht koken.
  • Proef het stoofpotje en voeg extra wijn, bouillon of kruiden toe als dat nodig is. Breng op smaak met zout en peper. Roer het maïzena-mengsel erdoor. Roer zachtjes tot de vloeistof iets bindt. Voeg de paddenstoelen en uitjes toe en laat ca. 10 tot 15 minuten minuten meekoken. Verwarm intussen de linzen.  En bestrooi met verse tijm. Schep linzen en biet bourguignon op 4 borden. Lekker met een groentenpuree (pastinaak, wortel, zoete aardappel, knolraap).

Voedingswaarde

Calorieën: 521kcal | koolhydraten: 90g | eiwit: 28g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | vezels: 34g | suiker: 29g | vitamine C: 27mg