Bavaroise
- 3 gelatineblaadjes
- 250 ml slagroom
- 5 eidooiers
- 70 gram fijne suiker
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 1 vanillestokje in de lengte gehalveerd
Frambozensaus
- 250 gram frambozen
- 80 gram suiker
- merg van ½ vanillestokje
Garnering
- 1 eetlepel geraspte kokos
- snuf chiliflakes
- 4 kletskoppen in grove stukken
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en zeg weg in de koeling.
Klop de eidooiers met de suiker met een elektrische mixer in een andere kom in ca. 3 minuten tot een luchtig mengsel.
Verwarm de kokosmelk samen met het vanillestokje in een steelpannetje. Haal de pan van het vuur, laat de vanille ca. 5 minuten trekken en verwijder dan het stokje.
Giet 2 eetlepels van de warme kokosmelk bij het eidooiermengsel en roer los. Zet de pan met kokosmelk weer op het vuur en roer het eidooiermengsel er in een straaltje bij. Laat zachtjes al roerende binden tot vladikte. LET OP: het mengsel mag niet aan de kook komen!!!
Neem de kokosvla van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de kokosvla en laat oplossen.
Doe de warme vla in een kom en roer los met een garde. Als het mengsel tot kamertemperatuur is afgekoeld (zet eventueel in een bak met koud water) en het mengsel al iets dikker wordt.
Intussen klop je de slagroom lobbig (tot yoghurtdikte). Spatel dan de geslagen slagroom door de kokosvla. Spatel voorzichtig, ander verlies je de luchtigheid.
Spoel de puddingvorm om met koud water, zodat ze vochtig zijn en giet het kokosmengsel erin. Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.
Maak intussen de frambozensaus. Doe de frambozen met de suiker en het vanillemerg in een steelpan en laat 5-10 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Laat afkoelen.
Vlak voor het serveren. Maak de pudding een beetje los aan de randen, zodat er lucht tussen kan. Leg een schaal op de vorm, keer de schaal met de vorm, schud even heen en weer en laat de pudding uit de vorm glijden. (Lukt het niet direct: houd dan de buitenkant van de puddingvorm even onder de warme kraan of zet héél even in een bak warm water.)
Strooi er de geraspte kokos en evt. wat chiliflakes over. Garneer met de stukken kletskop. Geef de saus er apart bij.
Calorieën: 437kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 6g | vet: 33g | verzadigd vet: 23g | cholesterol: 209mg | vezels: 3g | suiker: 28g | vitamine C: 12mg