Ga terug
+ servings
Wildzwijn recept met olijven en salie
Stoofpotje van wildzwijn met olijven
Onwijs lekker stoofpotje gemaakt van wildzwijn. Op smaak gebracht met sherry, salie en zwarte olijven. Heel makkelijk om te maken!
Aantal 5 personen
Kook tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 100 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 50 gram zongedroogde tomaat in stukjes
  • 500 gram wildzwijnrugfilet in reepjes van 1 cm
  • zout versgemalen peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml droge sherry
  • 100 ml slagroom
  • ½ kippenbouillon-tablet
  • 2 eetlepels salie fijngehakt
  • 100 gram zwarte olijven Taggia

Instructies
 

  • Verhit de olie in een hapjespan. Bak het spek krokant in de olie. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak op half hoog vuur ca. 5 minuten mee.
  • Bestrooi intussen de reepjes wildzwijn met zout en peper, haal ze door de bloem. Voeg toe aan het uimengsel en bak ca. 5 minuten mee tot het vlees begint te kleuren. Schenk sherry, slagroom en 100 ml heet water in de pan. Voeg het bouillonblokje, salie en olijven toe en breng aan de kook. Blijven roeren tot er een gebonden dikke saus ontstaat. Laat alles nog ca. 12 minuten, zonder deksel, pruttelen op laag vuur. Bestrooi met reepjes salieblad.
  • Serveer met pasta en gebakken wortelgroenten met paddenstoelen en cranberries.

Voedingswaarde

Calorieën: 286kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 24g | vet: 14g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 23mg | vezels: 3g | suiker: 7g | vitamine C: 8mg