Heerlijke stoofpot van hertenvlees. Maak er een pastei van door hem af te dekken met een zelfgemaakt deeg dat extra op smaak is gebracht met kaas. Blikvanger op tafel.
Verhit de olie en fruit de ui glazig in een ovenvaste stoofpan. Voeg de knoflook toe en gaar nog 3 minuten door.
Voeg toe: tomatenpuree, champignons, wijn, bouillon en bessengelei. Breng aan de kook.
Bestrooi het vlees met de bloem, zout en peper. Bak de helft in 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter rondom bruin in een koekenpan. Voeg na een paar minuten toe aan de saus. Herhaal met rest van het vlees.
Laat de hertenstoof ca. 2 uur zachtjes stoven met de deksel half op de pan.
Meng 4 eetlepels boter met je vingers door het zelfrijzend bakmeel tot grove korrels. Voeg geraspte kaas, 1 ei en peper toe. Kneed tot een stevig deeg. Voeg dan 2 eetlepels melk toe zodat het zachter wordt. (Tot zover kun je dit gerecht voorbereiden.)
Verwarm de oven op 180 °C.
Rol het deeg uit tot een platte koek die precies op je pan past. Schep de hertenstoof over in de pasteivorm of ovenschaal. Dek af met het deeg. Bestrijk met de eidooier en zet ca. 25 minuten in de oven.
Lekker met sperziebonenrolletjes in spek.
Notities
TIP
Vind je het lastig om zelf deeg te maken en nog uit te rollen? Koop dan een rol bladerdeeg, rol die over de stoof, bestrijk met eidooier en bestrooi met wat fijn geraspte Parmezaanse kaas.