Ga terug
+ servings
Bloemkoolsoep met amandelen
Bloemkoolsoep met amandelen
Aantrekkelijke bloemkoolsoep van gepureerde bloemkool met aardappel en ui. Even pureren met room en klaar is Kees. De topping maakt deze soep helemaal af!
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

Soep

  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 grote bloemkool stukken
  • 2 aardappelen in blokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml slagroom

Strooisel (topping)

  • ½ eetlepel boter
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram witte amandelen fijngehakt
  • 40 gram bruine broodkruimels
  • waterkers

Instructies
 

  • Verwarm de boter met de olie in een grote soeppan. Voeg de bloemkool, aardappel , ui  en knoflook toe. Verwarm tot het begint te sissen. Giet 1 liter water, bouillontabletten en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 25 minuten koken tot de bloemkool gaar is.
  • Smelt intussen de boter in een koekenpan en bak er de kappertjes, amandelen en broodkruimels tot ze lichtbruin zijn. Overdoen in een kommetje.
  • Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. V
  • erdeel over 4 borden, strooi het amandelmengsel erop. Garneer met wat waterkers. (En voor de niet-vegetariër: garneer met de wokgarnalen).

Voedingswaarde

Calorieën: 590kcal | koolhydraten: 45g | eiwit: 14g | vet: 42g | verzadigd vet: 19g | cholesterol: 85mg | vezels: 9g | suiker: 10g | vitamine C: 93mg