Soep
- 25 gram boter
- 1 eetlepel olie
- 1 grote bloemkool stukken
- 2 aardappelen in blokjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 2 groentebouillontabletten
- 2 laurierblaadjes
- 250 ml slagroom
Strooisel (topping)
- ½ eetlepel boter
- 2 eetlepels kappertjes
- 100 gram witte amandelen fijngehakt
- 40 gram bruine broodkruimels
- waterkers
Verwarm de boter met de olie in een grote soeppan. Voeg de bloemkool, aardappel , ui en knoflook toe. Verwarm tot het begint te sissen. Giet 1 liter water, bouillontabletten en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 25 minuten koken tot de bloemkool gaar is.
Smelt intussen de boter in een koekenpan en bak er de kappertjes, amandelen en broodkruimels tot ze lichtbruin zijn. Overdoen in een kommetje.
Verwijder de laurierblaadjes uit de soep. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. V
erdeel over 4 borden, strooi het amandelmengsel erop. Garneer met wat waterkers. (En voor de niet-vegetariër: garneer met de wokgarnalen).
Calorieën: 590kcal | koolhydraten: 45g | eiwit: 14g | vet: 42g | verzadigd vet: 19g | cholesterol: 85mg | vezels: 9g | suiker: 10g | vitamine C: 93mg